Baromfi Termék Tanács
HU, de tojás! Az Európai Bizottság adatai az európai baromfipiacról BTT-MOL együttműködés Víziszárnyas-termékek előállításának kódexe Sigillanda tojásbélyegzők MBH Bank - Agrárcentrum Agrármarketing Centrum

Híreink

A BTT honlapjáról is letölthetők a 2012-es regisztrációs adatlapok - 2012.03.06.

A Baromfi Termék Tanács (BTT) honlapjáról is letölthető a terméktanácsi tagság fenntartásához szükséges, 2012-re vonatkozó regisztrációs adatlap - hívja fel a figyelmet a BTT titkársága. A szervezet az új dokumentumot és mellékleteit folyamatosan postán is kiküld jelenlegi tagjainak, akik azonban ettől függetlenül, a honlapról letöltve is beküldhetik azokat a BTT titkárságára. Az újonnan belépő piaci szereplők pedig kifejezetten a honlapról letöltött és kitöltött adatlap beküldésével regisztráltathatják magukat.

Versenyfelügyeleti eljárást indított a GVH a Négy Mancs ellen - 2012.03.05.

Versenyfelügyeleti eljárás alá vonta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Négy Mancs Alapítványt tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat és a fogyasztók tisztességtelen befolyásolása miatt - közölte Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos. Az eljárás 2006-ra visszamenőleg kiterjed minden, a Négy Mancs által végzett sajtókommunikációra.

Március 12-ig kell teljesíteni az adatszolgáltatási kötelezettséget az E-monitoringban - 2012.03.05.

Március 12-ig kell adatszolgáltatási kötelezettségüket teljesíteniük azoknak a gazdáknak, akik a Darányi Ignác program, illetve az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) keretében a 2007-2013-es időszakban agrártámogatásokban részesültek. A kötelezettség - amely csak elektronikusan teljesíthető - kiterjed minden olyan ügyfélre, aki az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) és a Halászati Operatív Program (HOP) keretében támogatást kap.

Az idén 3,8 milliárd forint használható fel a vidéki közösségek építésére - 2012.03.02.

Vidéki közösségépítésre és hálózatépítésre 3,8 milliárd forintot oszthat szét a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH). A pályázati kiírás várhatóan áprilisban jelenik meg. Az MNVH úgynevezett szakosztályokat hozott létre tavaly megalakult tanácsában.

Újra megnyílik a munkahelyi képzést támogató TÁMOP-pályázat - 2012.03.01.

Újra megnyílik márciusban az Új Széchenyi Terv keretében a munkahelyi képzést, illetve a bért és járulékot támogató pályázat, amelynek keretében 21 milliárd forint áll a mikro-, a kis-, a közép- és a nagyvállalatok rendelkezésére - közölte a GKF gazdaságfejlesztési csoport. A pályázat a társadalmi megújulás operatív program (TÁMOP) keretében valósul meg, és az ország bármely pontjáról lehet pályázni.

Újabb gabonapiaci áfa csalót buktatott le a NAV - 2012.02.29.

Bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi régiójának revizorai, miután több ellenőrzést is végeztek egy gabona- és étolaj-értékesítéssel foglalkozó betéti társaságnál. A NAV tájékoztatása szerint lebukott a cég ügyvezetője is. Az elkövetők akár öt év szabadságvesztést is kaphatnak. Az utóbbi időszakban sorra buktatja le a gabonapiaci és más agrárágazati áfa csalókat a NAV.

Áremelést hoz a hideg tél, a költségnövekedés és a keresletélénkülés - A baromfiágazat bízik a fogyasztókban - 2012.02.28.

Mintegy 8-10 százalékkal emelik tavasszal a baromfihúsok átadási árait a hazai baromfiipari vállalkozások, hogy fedezzék a növekvő költségeket, de a drágítást most a piaci kereslet élénkülése is alátámasztja - közölte Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) igazgatója. Az ágazati szereplők ugyanakkor bíznak abban, hogy a fogyasztók továbbra is előnyben részesítik a jó minőségű hazai baromficikkeket az importból származó termékekkel szemben.

Tavaly több mint 3500 élelmiszerbiztonsági ellenőrzés Zala megyében - 2012.02.28.

A 3500-at meghaladó tavalyi élelmiszerbiztonsági ellenőrzés során 150 vállalkozásra összesen 21 millió forint bírságot szabott ki Zala megyében az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi Igazgatóság, de kirívó problémákat nem találtak. Az ellenőrzéseket az élőállattartástól kezdve a takarmányozáson át egészen a vendéglátásig, a kész termékek forgalmazásáig végzik.

Étkezésiként árulták az ipari sót, amely lengyel húsipari termékekbe is bekerült - 2012.02.27.

Vádat emeltek Lengyelországban öt személy ellen, akik több éven át élelmiszerként adtak el nem étkezési sót egyebek közt lengyel húsfeldolgozó üzemeknek. A forgalomba hozott termék ártalmasságát igazságügyi szakértők vizsgálják.

Őshonos állatfajták: február 28-ig postázhatók a kifizetési kérelmek - 2012.02.24.

Február 28-ig adhatók postára azok a kifizetési kérelmek, amelyek a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták megőrzésének támogatására vonatkoznak - áll a Magyar Agrárkamara közleményében. A Mezőgazdasági és Vidékfelesztési Hivatal (MVH) korábban személyre szóló kérelemcsomagot postázott ki ügyfeleinek. Támogatás járhat azoknak a termelőknek, akik tyúkot, gyöngytyúkot, kacsát, pulykát és ludat tartanak.

Védjegyeink

Magyar Baromfi Koronás Tojás
Tojáskihívás
Tojásos ételek
Végy egy tojást! - Tojásos fogások
A tojás maga a csoda - Tojás kisokos
Impresszum | Jogi és adatvédelmi nyilatkozat